Kadın Yumurtası Sayısı Arttırma Yöntemleri
15 Temmuz 2024

Kadın Yumurtası Sayısı Arttırma Yöntemleri

Kadın Yumurtası

İnsanlarda kadınlar doğduğunda yaklaşık 300 bin adet oosit hücresi, yani yumurtanın bölünme evresinin orta aşamasındaki hali bulunmaktadır. Yumurta hücreleri, kadın bireyin ergenliğe girmesine kadar bir hormon tarafından oluşumlarının devam etmesi engellenmektedir. Bu 300 bin yumurta hücresi sağ ovaryumda 150 bin ve sol ovaryumda 150 bin adet olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Yumurta Hücrelerinin Kullanımı

Kadın yumurtası hücreleri ergenlik dönemine girildiği zaman kullanılmaya başlanmaktadır. Kadında yumurta sayısında zamanla azalmalar görülmektedir. Bu azalmanın temel nedeni, oluşabilen dört yumurta hücresinden sadece birinin yaşamasıdır. Zamanla yumurta sayısı azalır ve hatta tükenir. Bu olaya menopoz adı verilmektedir.

Eğer kadın birey doğumu 30-40'lı yaşlarına ertelerse, yumurta sayısında azalma olup ovaryumda bulunan rezerveler azalabilir. Bu durum, hamilelik ihtimalini azaltır. Bu yüzden kadın birey doğurganlığının zirvede olduğu 20'li yaşlarda doğum yapması en uygun olanıdır. Ancak yine de doğum yapamıyor ise uzman doktora başvurabilir veya bitkisel tedavilerden yardım alabilir.

Yumurta Sayısını Arttırma Yöntemleri

  • Vücuttan toksinleri atmak için bitkisel tedaviler öncesinde toksinlerden arındırıcı vücut temizliği yapılmalıdır.
  • Aslan pençesi, civan perçemi gibi bitkilerden bitki çayları yapılıp tüketilmelidir.
  • Soğan kürü uygulanabilir.

Yumurta Çatlaması

Yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkmasıdır. Kadın yumurtası çatlaması, yumurtanın kendisinin çatlaması değildir. Yumurtanın çevresini saran keselerin yırtılmasıdır. Yumurtayı komple saran bu keselerin belli bir büyüklüğe gelmesi ile yırtılır ve içindeki yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya çıkmaktadır. Dışarı çıkan yumurta hücresi spermle birleşince gebelik meydana gelmektedir. Sperm yumurtaya ulaştığında, en hızlı ve en sağlıklı olanı yumurtayı deler. Yumurta ilk önce zigot, sonra embriyo, daha sonra fetüs ve sonunda yaşayan ve nefes alan bir canlı yani bebek meydana gelmektedir. Yumurtlama olduktan sonra yumurtalarda çatlama olmaz. Yumurta çatlaması sırasında kişide ağrılara sebep olur. Kadınlar yumurta çatlamasında iki kısımda da kasıklarında ağrı hissedebilirler. Yumurtlama yaklaştıkça kişide akıntı daha fazla olur. Göğüslerde şişme, hassasiyet ve dolgunluk meydana gelir. Cinsel istek arzusu yumurtlama döneminde daha fazla artmaktadır. Vücut ısısında bir artış meydana gelir.

Kadın yumurtası çatlaması günlerce süren bir durum değildir. Aniden gerçekleşir. Yumurtalıktan çıkan yumurta hücresi en fazla 24 saat yaşamaktadır. Bu yüzden sadece 24 saatlik bir zaman diliminde gebelik şansı olmaktadır.

Yumurta çatlaması, adetten yaklaşık 14 gün önce olmaktadır. Bazı kadın bireylerin adet günlerine ve adet olma aralıklarına göre bu sayı değişmektedir. Bazı kadınlarda adetten 19 gün önce yumurtlama başlamaktadır. Rahim ağzının sert veya yumuşak olması durumunda da yumurtlama olup olmadığı anlaşılabilir. Yumurtlamayı gösteren testler eczanelerde satılmaktadır. Testin pozitif çıkması durumunda ertesi gün yumurtlama olabilir. Eğer kadın birey hamile kalmak istiyorsa, bu yüzden cinsel birliktelik olmalıdır. Kısır olan kadınlara doktor kontrolünde yumurta çatlatma iğnesi yapılmaktadır. Aynı zamanda ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. Yapılan bu iğneden yaklaşık 36 saat sonra yumurtlama meydana gelmektedir. Kısır olan kadınların doktor kontrolü olmadan ilaç kullanmamaları gerekir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yekpare

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Yumurta sayısının azalmasının temel nedeni gerçekten sadece bir yumurtanın yaşaması mı? Bu durum hamilelik şansını nasıl etkiliyor? Ayrıca, bitkisel tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilir miyim? Gerçekten etkili mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yekpare, yumurta sayısının azalması sadece bir yumurtanın yaşamasından ötürü değildir. Yaşlanma, genetik faktörler, tübül hastalıkları ve diğer sağlık sorunları da bu durumu etkileyebilir. Yumurta rezervinin azalması, hamilelik şansını düşürebilir, ancak bu tamamen imkansız hale getirmez. Bitkisel tedaviler konusunda ise, bazı kişiler olumlu sonuçlar bildiriyor ama bilimsel kanıtlar sınırlı. Bitkisel tedavileri denemeden önce mutlaka uzman bir doktora danışmanızı öneririm.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni