Yumurta Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yumurta Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta haşlama, yumurta oldukça faydalı olan bir besindir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Özellikle yumurta havlamaları kahvaltılarda oldukça sık tüketilir. Salatalar yapılır haşlanmış yumurtalar ile. Yumurta haşlama da bazen az pişmiş rafadan kayısı kıvamı gibi pişirme süresine bağlı olan terimler duyarız. Bunlar haşlanan yumurtanın pişme süresine göre verilen adlandırmalardır. Yumurta haşlamak için ilk olarak Nasıl bir yumurta yemek istediğinize karar verin. Ona göre pişirme süresini ayarlayın. Şimdi yumurta haşlama sürelerine bir bakalım.

Rafadan yumurta haşlama, rafadan yumurta haşlamak için bir cezve veya küçük tencereye bir miktar su konulur. Yumurtanın üzerinde kalacak kadar bir su bulunmalıdır. Su ocağa alınır ve altı açılır. Su kaynamaya başlayınca yumurta cezvenin içerisine bırakılır. Yumurta cezvenin içerisine bırakıldıktan sonra tekrar su kaynamaya başlayınca dakika tutulacak ve yaklaşık iki dakika kaynatılacak. İki dakika sonra ocak kapatılacak ve yumurta direk soğuk suya tutulacaktır. Ardından kabuğu soyulup servis edilecektir.

Afiyet olsun.

Kayısı yumurta haşlama, kayısı kıvamında yumurta haşlamak için de yine cezveye veya bir tencereye bir miktar su konulur. Yumurtanın üzerini geçecek kadar bir su ilave edilmelidir. Su ocağa alınır ve altı açılır. Su kaynamaya başlayınca yumurta cezvenin içerisine bırakılır. Yumurta cezvenin içerisine bırakıldıktan sonra tekrar su kaynamaya başlayınca dakika beş dakika kadar beklenir ve beş dakika sonunda yumurta ocaktan alınır ve soyularak servis edilir.

Afiyet olsun.

Katı yumurta, katı yumurta haşlamak içinde yine aynı işlemler yapılarak su cezveye konulur ve kaynatılır. Su kaynayınca yumurta cezveye konulur. Bu defa kaynadıktan sonra on iki dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınıp soyularak servis edilir.

Afiyet olsun.

Yumurta Haşlama Yorumları

soru

Öztaş

08 Nisan 2024 Pazartesi

İyi günler benim size bir sorum olacak ben yumurtayı çok seviyorum sorum şu yumurtanın daha kolay nasıl soyulur.

Cevap yaz
cevap

Berika

08 Nisan 2024 Pazartesi

yumurta tam kıvamında olduğunda da daha güzel soyulur, bir de kırarken yumurtayı dikkat etmek gerek eğer tamamen kabuğunu paramparça ederseniz soymanız sizin için çok zor olur.

cevap

Nigar

08 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba, öztaş hanım yumurtayı haşlarken içerisine bir tutam tuz atın kolay soyulacaktır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Maskesi Yüz

Yumurta Maskesi Yüz

Yumurta Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Yumurta Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

Yumurta Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Yumurta Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Yumurta Kaç Protein Bulunmaktadır?

Yumurta Kaç Protein Bulunmaktadır?

Köy Yumurtası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köy Yumurtası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Kisti Belirtileri ve Tedavisi

Yumurta Kisti Belirtileri ve Tedavisi

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Horoz Yumurtası Nedir?

Horoz Yumurtası Nedir?