Yumurta Pastası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yumurta Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta pastası, pasta, börek, çörek işleriyle yakından ilgilenen veya yemeyi seven birçok kişi tarafından bilinen bir lezzettir. Ancak, bazıları bu pastayı ilk defa duymuş veya daha önce duymuş ancak yememiş olabilir. İsmi biraz ilginç gelse de, yumurta pastası görünümü ve lezzeti açısından oldukça çekici bir pastadır. Özellikle pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeker. Misafirleriniz için değişik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, yumurta pastasını şiddetle tavsiye ederim. Üstelik çocuklarınız da bu pastayı severek yiyeceklerdir. Yumurta pastasını özel davetlerinizde ve kabul günlerinizde keyifle sunabilirsiniz.

Yumurta Pastası için Gerekli Malzemeler
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 fincan kayısı suyu
  • 1 fincan süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu ve vanilya
  • Keki ıslatmak için bir fincan Nescafe

Kreması için Gerekli Malzemeler
  • 250 gram krem labne
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket muzlu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için Gerekli Malzemeler
  • 1 kavanoz kayısı kompostosu veya bir kase kayısı reçeli tanesi
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı veya Hindistan cevizi

Yumurta Pastası Nasıl Yapılır?

Yumurta pastası için ilk olarak keki hazırlamakla başlıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri derin bir kaseye koyup köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, sütü, kayısı suyunu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Son olarak unu ilave edip çırptıktan sonra keki yağladığımız dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken biz de kremasını hazırlıyoruz.

Kreması için, ilk olarak bir paket muzlu pudingi süt ve toz şeker ile pişiriyoruz. Hazırladığımız pudingi soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz keki fırından çıkarıp üzerine bir fincan Nescafe gezdirerek keki ıslatıyoruz. Kekin soğuması için bir kenara alıp buzdolabından soğuyan pudingi çıkarıyoruz. Pudingin içerisine bir paket krem şanti ve labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Son olarak her dilime bir adet denk gelecek şekilde kayısı kompostosunun veya kayısı reçelinin tanelerini diziyoruz. Hazırladığımız yumurta pastasını buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra fıstık ezmesi veya Hindistan cevizi serpip her bir dilimin ortasına kayısı gelecek şekilde dilimleyip servis ediyoruz.

Ekstra İpuçları ve Notlar

Kayısı reçeli yerine kayısı kompostosu kullanacaksanız, kayısı tanelerinin üzerine hazır sade jöle sürmenizi tavsiye ederim. Yumurta pastasının her bir dilimi, sarısı patlatılmamış sahanda yumurta görünümünde olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yumurta Pastası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Çiftliği Bakımı

Yumurta Çiftliği Bakımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Kabuğu Maskesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Kabuğu Maskesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Tarifleri Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tarifleri Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Hücresi Türleri ve Özellikleri

Yumurta Hücresi Türleri ve Özellikleri

Yumurtanın Zararları Nedir?

Yumurtanın Zararları Nedir?

Yumurta Kaç Protein Bulunmaktadır?

Yumurta Kaç Protein Bulunmaktadır?

Güncel

Yumurta Yemi İçinde Neler Var?

Yumurta Yemi İçinde Neler Var?

Güncel

Mantarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri