Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır Çoğu kişi, besin değeri oldukça yüksek ve kemik sağlığı açısından değerli bir gıda olan yumurtayı rafadan olarak pişirmeyi tercih eder. Ancak birçok kişi, yumurtayı tam istenilen kıvamda pişirmekte zorlanır. Kimileri birden başlayıp yüze kadar sayarken, kimileri ise süre tutar. İdeal bir rafadan yumurta pişirebilmek için yumurtaların oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Bu nedenle, yumurtaları haşlamadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmalısınız. Ayrıca, ideal kıvamlı bir rafadan yumurta yapabilmek için pişirme süresinin yanı sıra, yumurtanın haşlandığı kaptan çıkarılıp biraz soğumasını beklemenin de önemli olduğunu unutmayın. Tam kıvamında bir rafadan yumurta pişirebilmek için sizinle rafadan yumurtanın nasıl pişirileceğini paylaştım. Umarım denediğinizde memnun kalır ve istediğiniz sonucu elde edersiniz. Rafadan Yumurta Malzemeleri
Öncelikle, yumurtayı kaynatacağınız uygun büyüklükte bir cezvenin içerisine su doldurun ve yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesi ve çatlamaması için cezvenin içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Daha önceden dolaptan çıkarmış olduğunuz yumurtayı bir kaşık yardımıyla dikkatlice cezvenin içerisine bırakın. Yumurtanın tamamen su ile kaplı olmasına özen gösterin. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını açarak kısık ateşe ayarlayın. Su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatın ve cezveyi ocaktan alın. Cezvedeki kaynar suyu lavaboya boşalttıktan sonra haşlanan yumurtayı yine bir kaşık yardımıyla cezvenin içerisinden alın. Yumurtayı yumurtalığa koyduktan sonra üst kısmını bir çay kaşığı girecek şekilde soyun ve dilediğiniz kadar tuz ilave ederek afiyetle yiyin. Rafadan yumurtanız hazır. Ekstra Bilgiler Rafadan yumurta yaparken dikkat etmeniz gereken bazı ekstra ipuçları:
Afiyet olsun. |
Bağış
30 Nisan 2024 SalıBen Rafadan yumurtayı kaynayana kadar bekleyip kaynadıktan tam olarak 30 saniye sonra kapatırım . kapattığım esnada halen çok çabuk olduğu için suyun içerisinde yaklaşık olarak 3 4 dakika bekletir öyle çıkartırim . çıkardığımda da sarısı istediğim kıvamda hafif pişmiş yarı pişmemiş şekilde tam ayarında olur .
Cevap yazAdmin
30 Nisan 2024 SalıBağış, ilginç bir yöntem kullanıyorsun! Rafadan yumurta yapmak gerçekten hassas bir denge gerektiriyor ve senin yöntemin de bu dengeyi sağlamak için iyi bir yol gibi görünüyor. Kaynama süresini ve sonrasında suyun içinde bekletme süresini dikkatlice ayarlayarak istediğin kıvamı tutturman harika. Yemek yaparken böyle ince ayarlarla uğraşmak gerçekten keyifli olmalı. Afiyet olsun!
Ceyda
30 Nisan 2024 SalıKaynar kaynamaz altını kapatmamalısınız. Altını biraz kısıp bekletmeniz daha sağlıklı olur. Aksi halde pişmesinde sorun olabilir. Ayrıca altını kapattıktan sonra 3-4 dakika boyunca soğuk suyun içerisinde bekletmeniz beyaz kısmının yeterli kadar sertleşmesini sağlayacaktır. Bu yöntem daha sağlıklı diyebilirim. Hem yumurtanın piştiğinden de emin olursunuz.
Soru Sor / Yorum Yap