Çiğ Yumurta İçmenin Faydaları Çiğ yumurta, dişi hayvanların ve özellikle kuşların doğacak olan yavrularını korumak amacıyla yumurtladığı, oval şeklinde ve dışı kabuklu bir cisimdir. Birçok hayvanın yumurtası yenilebilir bir besin olarak kullanılır ve bunların başında da tavuk yumurtası gelir. Yaklaşık olarak tüm yemeklerde ve pastalarda ana malzeme olarak kullanılan yumurta, aslında başlı başına bir vitamin ve protein deposudur. Kişinin bedensel ve zihinsel olarak gelişmesine katkı sağlarken, içerdiği amino asitlerle vücudun alması gereken tüm besin değerlerini içerir. Ayrıca, içerdiği kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum elementleri ile oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bu sebepten dolayı kişi, eksik olan besin değerlerini bu şekilde karşılar ve birçok sağlık problemine de oldukça fayda sağlar. Bu kadar faydası bulunan yumurta, genel olarak pişirilerek kullanılmasının yanı sıra çiğ olarak da tüketilebilir. Aslında lezzet olarak çok iyi olmamasına rağmen, yumurtanın çiğ olarak tüketilmesinin de birçok faydası vardır. Yumurta pişirildiği zaman bazı besin değerleri, özellikle mineral değerleri kaybolur ve alınması gereken önemli besin değerlerinden mahrum kalınabilir. Bu sebepten çiğ yumurta tüketilmesi, bu tür değerlerin kaybolmasını önleyerek daha sağlıklı bir hale gelmektedir. Çiğ Yumurta İçmenin Faydaları Çiğ yumurtanın vermiş olduğu bu faydaları birlikte inceleyelim:
Yukarıda saymış olduğumuz tüm maddeler, çiğ yumurtanın düzenli tüketilmesi sonucunda ortaya çıkar. Sabahları kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan sonra düzenli bir şekilde bir adet yumurta tüketilmesi sonucunda, yukarıda saymış olduğumuz tüm faydalar kendini gösterecektir. Hatta bu faydaların daha da fazlası ortaya çıkabilir. Çiğ yumurtanın rahatsız edici bir tadı olduğu için tüketilmesi zor olabilir ve kişi yumurtadan nefret edebilir. Bu sebepten çiğ yumurta, bir miktar süt ile karıştırılarak içilirse hem daha lezzetli hale gelir hem de daha faydalı olur. Önemli Uyarılar Ancak yumurtaya karşı herhangi bir alerjik durumu bulunan kişiler, daha kötü sonuçların ortaya çıkmasını engellemek için alerji testi yapmalıdır. Kişi, yapmış olduğu bu alerji testinden sonra yumurtaya karşı bir hassasiyeti bulunmuyor ise gönül rahatlığı ile tüketebilir. Devamlı ve düzenli bir şekilde tüketilmese bile, bazı konularda çiğ yumurta hemen etkisini göstermeye başlayabilir. Örneğin, ses kısıklığı yaşayan bir kişi, sesinin hemen düzelmesini ve daha gür bir sese sahip olmasını istiyorsa bir adet çiğ yumurta tükettiğinde etkisini kısa sürede görebilir. Görüldüğü üzere, pişirilmiş yumurtanın yanı sıra çiğ yumurta tüketilmesi daha hızlı etkisini gösterir ve sağlık açısından oldukça önemli bir rol oynar. Bu sebepten, bu tür rahatsızlıkları olan kişiler ya da daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmak isteyenler, pişmiş yumurta gibi çiğ yumurtayı da düzenli bir şekilde tüketmelidir. Özellikle organik yumurta kullanımı konusunda dikkatli olunmalı ve buna göre tüketilmelidir. |
alis
07 Mayıs 2024 Salıboştur bir işe yaramıyor sadece mide bulandırıyor
Cevap yazAdmin
07 Mayıs 2024 SalıSevgili alis, fikirlerinize saygı duyuyorum, ancak bu konuda farklı düşündüğümü belirtmek isterim. Belki de farklı bir bakış açısıyla tekrar değerlendirebilirsiniz.
ismail
06 Nisan 2024 Cumartesiseverek içiyorum acaba 76 yaşında olmam uygunmu diye düşünüyorum
Cevap yazAdmin
06 Nisan 2024 CumartesiSevgili ismail, yaşınızın 76 olması, tükettiğiniz şeyin ne olduğuna ve sağlık durumunuza bağlı olarak uygunluk gösterebilir. Özellikle sağlık sorunlarınız varsa veya belirli bir diyet uyguluyorsanız, doktorunuza danışmanızda fayda var. Sağlıklı günler dilerim!
Aktan
06 Nisan 2024 CumartesiÇiğ yumurta bazı bünyelerde rahatsızlık ve hazımsızlık yapabilir. Genel olarak hazmı zor ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Çeşitli mide komplikasyonlarına neden olabilir ve gastrit gibi rahatsızlıklara mahal verebilir. Eğer bünye alışık ise tüketmekte bir sıkıntı yoktur. Daha fazla protein içeriği ve açlık hissini bastırması gibi nedenlerle tercih edilebilir.
Soru Sor / Yorum Yap